Геологія та геодезія. Топографічна зйомка ділянки та обмірні роботи. Ціни на послуги.

Компанія ІКНЕТ виконує повний комплекс робіт з геології та геодезії земельних ділянок.

ІНЖЕНЕРНО-ГЕОДЕЗИЧНІ ВИШУКУВАННЯ – це сукупність робіт з дослідження поверхні землі та виявлення інженерних мереж, що знаходяться під землею, результатом яких є топографічний план місцевості. Картографія поверхні землі виконується сучасним наземним обладнанням (GNSS RTK приймачами та Тахеометрами), а також за допомогою дрона або квадрокоптера, на борту якого встановлена фотокамера високої роздільної здатності. Пошук підземних інженерних мереж виконується трасошукачами. Також положення підземних мереж погоджується у відповідних службах (Обленерго, Облгаз, Укртелеком та інші). Геодезичні роботи є невід’ємним та першочерговим етапом будь-якого будівництва.

Геодезична зйомка включає в себе:

  • отримання інженерно-топографічних планів для розробки проектів ліній електропередавання 0,4 кВ – 110 кВ, електричних трансформаторних підстанцій (в масштабах 1:2000 та 1:500) та інших інженерних мереж;
  • кадастрова зйомка земельної ділянки – це нанесення меж кадастрових ділянок з їх кадастровими номерами на інженерно-топографічні плани;
  • створення інженерно-геодезичної основи, для визначення просторового положення, форми та розмірів об'єктів;
  • викопіювання з топографо-геодезичного плану;
  • картографія, побудова рельєфу місцевості;
  • отримання даних про геометричні параметри об'єктів (у тому числі й підземних) та їх зміни;
  • винесення меж земельної ділянки в натуру.

Етапи геодезичних робіт

Підготовчий етап. Отримання технічного завдання Замовника, збір та аналіз матеріалів вишукувань минулих років, рекогносцирувальне обстеження території, складання програми вишукувань.

Польовий етап. Побудова планово-висотних знімальних мереж надземними методами і з використанням GPS. Топографічна зйомка підземних і надземних споруд, що включає в себе польові роботи з обміру земельної ділянки.

Камеральний етап. Остаточна обробка даних польових вимірювань з оцінюванням точності отриманих результатів, складання звіту, картографії, викопіювання з топографо-геодезичного плану та передавання звітних матеріалів Замовнику та державним картографічно-геодезичним фондам. Узгодження нанесених на топографічні плани комунікацій з організаціями, у власності яких вони знаходяться.

За необхідності геодезичні роботи також можуть включати виконавчу зйомку, яка проводиться для виявлення всіх відхилень від архітектурного проекту для об'єктів, що споруджуються або вже побудованих.

ІНЖЕНЕРНО-ГЕОЛОГІЧНІ ВИШУКУВАННЯ – це обов’язковий етап під час будь-якого будівництва. Основними завданнями геологічних робіт є визначення:

  • складу (властивостей) ґрунтів і умов їх залягання, для підбору будівельних матеріалів;
  • глибини промерзання ґрунту;
  • глибини залягання та розташування ґрунтових (підземних) вод;
  • меж можливого підтоплення ділянки;
  • меж прояву геологічних явищ і процесів (обвали, зсуви, карст, сейсмічність тощо).

Етапи інженерно-геологічних вишукувань

Перший етап. Виїзд на територію Замовника, буріння свердловин,  взяття проб ґрунту та води.

Другий етап. Лабораторні дослідження отриманих зразків.

Третій етап. Обробка та узагальнення результатів, отриманих в процесі польових і лабораторних робіт, складання звіту та передача результатів Замовнику.

НЕОБХІДНІ ВИХІДНІ ДАНІ:

  1. Найменування об'єкта;
  2. Розміщення ділянки (координати, кадастровий номер);
  3. Загальний опис об’єкта (технічна характеристика проектованого об'єкта, стадія проектування, детальність та повнота відображення ситуації, точність визначення просторового положення елементів ситуації (масштаб) тощо);
  4. Термін виконання робіт;
  5. Контактна особа.

 

Топографічна зйомка земельної ділянки (в масштабах 1:2000 та 1:500) з нанесенням кадастрових меж ділянок, відповідних кадастрових номерів та їх погодження з необхідними організаціями

Масштаб 1:500
Масштаб 1:2000

Аерофотозйомка

 

ГЕОДЕЗІЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ / ГЕОЛОГІЯ. НЕОБХІДНІ КРОКИ ДЛЯ ВИКОНАННЯ РОБІТ

  1. Зв’яжіться з нами за телефоном або e-mail;
  2. Розкажіть про мету розробки топографічної зйомки / геології;
  3. Отримайте комерційну пропозицію, яка відповідає виключно вашим потребам;
  4. Укладіть угоду на виконання інженерно - геодезичних вишукувальних робіт та геології;
  5. Отримайте виконані роботи з інженерної геодезії своєчасно.

ДОДАТКОВО ПРОПОНУЄМО

Створення ортофотопланів
Створення цифрових і 3D моделей
Створення Цифрових моделей рельєфу

Ціна геології ділянки та ціна геодезії визначаються індивідуально та залежать від місця розташування об’єкту, масштабування геодезичної зйомки та площі ділянки, де будуть проводитися обмірні роботи. Ціна обміру ділянки також розраховується індивідуально і залежить від його особливостей.