Умови отримання надбавки до зеленого тарифу

Відповідно до Закону "Про електроенергетику", для об’єктів, які виробляють електроенергію з альтернативних джерел енергії, введених в експлуатацію з 1 липня 2015 року по 31 грудня 2024 року, до "зеленого" тарифу встановлюється надбавка за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва.
Надбавка за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва є фіксованою доплатою до "зеленого" тарифу.
Надбавка встановлюється національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), за умови дотримання таких рівнів використання обладнання українського виробництва:

розмір надбавки до зеленого тарифу

Надбавка для відповідного об’єкта електроенергетики встановлюється у грошовому виразі, на кожну дату перерахунку фіксованого мінімального розміру "зеленого" тарифу.
Рівень використання обладнання українського виробництва визначається як сума відповідних питомих відсоткових показників елементів обладнання.
У разі наявності кількох однакових елементів обладнання на відповідному об'єкті питомий відсотковий показник по цьому елементу обладнання приймається до розрахунку рівня використання обладнання українського походження лише за умови українського походження кожного з цих однакових елементів.
Слід зазначити, що для приватних домогосподарств надбавка до "зеленого" тарифу не встановлюється.
Детальніше щодо показників елементів обладнання українського виробництва для кожної окремої категорії об'єктів електроенергетики, для яких застосовується "зелений" тариф, зазначено на Ліцензування та тарифікація.