Пільги та переваги для виробників електроенергії з альтернативних джерел енергії

Сьогодні відновлювальні джерела енергії дуже динамічно розвиваються та відіграють надзвичайно важливу роль в енергетиці багатьох країн світу.

В країнах ЄС вже 20 з 27 країн застосовують "зелені" тарифи як основний і найефективніший інструмент стимулювання розвитку альтернативної енергетики. 

Україна є однією з 20 країн, яка застосовує "зелені" тарифи для стимулювання виробництва електричної енергії з відновлюваних джерел енергії та досягнення енергетичної незалежності.

Окрім того, відповідно до діючого законодавсттва передбачено ряд пільг та переваг для виробників електроенергії з альтернативних джерел енергії в Україні:

•    Обладнання та устаткування, що ввозиться на територію України в рамках проектів альтернативної енергетики, звільнено від ввізного мита.
•    Весь обсяг виробленої електричної енергії з альтернативних джерел енергії гарантовано викуповується Оптовим ринком електроенергії (ОРЕ).
•    З метою захисту інвесторів від інфляційних ризиків існує прив'язка "зеленого" тарифу до курсу євро
•    За умови застосування обладнання українського виробництва на об'єкті енергетики, що здійснюватиме генерацію з альтернативних джерел енергії, передбачена надбавка до "зеленого" тарифу у розмірі від 5 до 10%. Програма надбавки надаватиметься до 2025 року.

Про основні переваги впровадження проектів альтернативної енергетики в Україні.